زیرساختهای پیست اسکی کاکان فراهم نیست
به گزارش علیرضا و محسن، خبرنگاران/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی سال 95 بیست اثر معنوی و تاریخی استان ثبت ملی شد.
به گزارش علیرضا و محسن، محمود باقری در جمع علیرضا و محسن اضافه نمود: یکی از مسائلی که در این استان مغفول مانده ثبت آثار معنوی و تاریخی است و هرچه در این زمینه کار گردد بازهم کم است.
وی اعلام کرد: 17 اثر معنوی و تاریخی استان از جمله لباس محلی، غار ده شیخ و غذای محلی دمپخت آماده ثبت ملی هستند.
مرمت 200شی تاریخی کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 200شئ تاریخی این استان طی سه سال اخیر مرمت شده و در موزه استان نگهداری می شوند. حریم 13 اثر تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد تعیین شده است.
باقری با بیان اینکه انجمن فراوریکنندگان صنایع دستی در این استان تشکیل شده است، توضیح داد: هفت کارگاه صنایع دستی طی سال 92 در این استان وجود داشت که هم اکنون این تعداد به 57کارگاه فعال در شهرستانهای بویراحمد، کهگیلویه، گچساران، چرام و دنا رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هر کارگاه صنایع دستی بین سه تا هفت نفر می تواند اشتغالزایی داشته باشد، ادامه داد: در آینده 66 کارگاه صنایع دستی در مناطق مختلف استان ایجاد و راه اندازی خواهد شد که با اضافه شدن این تعداد، کارگاههای صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد به بیش از 120کارگاه خواهد رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بازارچه محصولات و فراوریات محلی و صنایع دستی در شهر یاسوج راه اندازی شده است و در صورت همکاری شهرداریها پیگیر و دنبال ایجاد بازارچه های سنتی و صنایع دستی در سه شهرستان کهگیلویه، بویراحمد و گچساران با معماری اسلامی هستیم.
باقری تاکید نمود: در حوزه فراوری گلیم و جاجیم به سمت تنوع محصول می رویم به طوریکه از این صنایع دستی کیف و دمپایی روفرشی فراوری خواهیم کرد.
افزایش تخت های مراکز اقامتی کهگیلویه و بویراحمد طی سه سال اخیر
وی گفت: طی سال 92 مراکز اقامتی استان کهگیلویه و بویراحمد 600تخت داشت که هم اکنون و در دولت تدبیر و امید این تعداد به 818تخت رسید و در دوسال آینده به 1200 تخت خواهد رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اضافه نمود: 47پروژه بوم گردی در سطح این استان به بانک معرفی گردید که تا به امروز یک واحد بوم گردی به بهره برداری رسیده است.
سی سخت شهر نمونه گردشگری می گردد
باقری اعلام کرد: ضوابط شهر نمونه گردشگری سی سخت، مرکز شهرستان دنا را تهیه نموده ایم که در صورت همکاری سایر ادارات به شهر نمونه گردشگری کشور تبدیل می گردد.
وی از اخذ موافقت دو پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی در تنگ سولک شهرستان بهمئی و خان احمد شهرستان باشت اطلاع داد و گفت: طرح توجیهی مناطق گردشگری آبشار تنگ تامرادی، تنگ گنجه ای، شلالدون و باغ فردوس آماده و برای جذب سرمایه گذار آگهی شده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بافت تاریخی دهدشت(بلادشاپور) ادامه داد: برای تملک بافت شهر قدیم دهدشت 25میلیارد تومان احتیاج است.
باقری بیان کرد: طی چندسال گذشته 170دستگاه فلزیاب از سودجویان آثار تاریخی و باستانی استان کهگیلویه و بویراحمد کشف و ضبط شد که این دستگاهها به سازمان میراث فرهنگی و ارتش ارسال شده اند.
دلیل تعطیل شدن اولین هتل یاسوج چیست؟
وی در مورد تعطیلی هتل ارم یاسوج که اولین هتل این شهر است، توضیح داد: هزینه های ارزش اضافه نموده، عوارض و مالیات دلیل منطقی برای تعطیلی یک هتل نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تاکید نمود: با مالک این هتل صحبتهایی برای همکاری و یاری جهت نوسازی هتل داشته ایم چراکه این هتل احتیاج به تغییرات جدی دارد.
باقری یکی از دلایل تعطیلی این هتل را تعطیل شدن رستوران هتل، تبدیل آن به فضای تجاری و ضعیف بودن بازاریابی و تبلیغات عنوان و اعلام کرد: با همه وجود آماده همکاری و مساعدت برای راه اندازی مجدد هتل ارم یاسوج هستیم.
وی با اشاره به اینکه در آستانه تعطیلات نوروزی قرار داریم، بیان کرد: ستاد ویژه خدمات سفر نوروز در استان تشکیل شده و همه روسای کمیته های این ستاد تعیین شده اند که آماده استقبال و پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی باشیم تا نسبت به سالهای قبل با مسائل کمتری روبرو شویم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با همکاری شهرداریهای شهرهای یاسوج، دهدشت، گچساران و دنا چهار پارک اسکان برای پذیرایی و اسکان بهتر مسافران و گردشگران نوروزی استان پیش بینی شده است.
زیرساختهای پیست اسکی کاکان فراهم نیست
باقری با اشاره به پتانسیل پیست اسکی کاکان بویراحمد برای جذب گردشگران گفت: با وجود اینکه این پیست زیرمجموعه اداره کل ورزش و جوانان است اما از اعتبارات گردشگری استان 500میلیون تومان برای تجهیز این پیست اختصاص یافت.
وی اضافه نمود: در صورت آماده بودن زیرساختهای پیست اسکی کاکان، این پیست می تواند نقش مهمی در اشتغالزایی و درآمدزایی استان داشته باشد و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را جذب کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا