موزه هفت تپه به عنوان موزه برتر سال ایران معرفی گردید
به گزارش علیرضا و محسن، موزه هفت تپه در سیزدهمین آیین موزه برتر ایران، برای سومین سال پیاپی برگزیده و در چهار شاخص به عنوان موزه برتر سال ایران معرفی گردید.
میراث آریا: روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، مدیر پایگاه میراث جهانی هفت تپه و چغازنبیل روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه 1400 با اعلام این خبر گفت: آیین موزه های برتر که هر سال هم زمان با هجدهم می (28 اردیبهشت)، در روز جهانی موزه ها برگزار می گردد، موزه های برگزیده را در شاخص های دوازده گانه انتخاب و معرفی می نماید.
او اضافه نمود: در این آیین که به ابتکار کمیته ملی موزه های ایران برگزار می گردد، فعالیت های سالانه موزه های کشور در شاخص های تعریف شده ارزیابی می گردد.
رشنویی با بیان این که برگزاری این آیین در سال گذشته، باتوجه به همه گیری ویروس کرونا، به سال 1400 موکول شد گفت: در روز چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400، کمیته ملی موزه های ایران پس از ارزیابی فعالیت های دوسالانه موزه های کشور، موزه های برتر را معرفی کرد که سایت موزه چغازنبیل و موزه هفت تپه در رده موزه های دولتی کوچک در چهار شاخص نگهداری و حفاظت، معرفی، آموزش و پژوهش به عنوان موزه برتر برگزیده شد.
او در ادامه عنوان نمود: فرایند تغییرات در موزه هفت تپه و سایت موزه چغازنبیل که از سال 1396 با اعمال تغییرات و استانداردهای فیزیکی شروع شده بود، در دو سال اخیر ابعاد بسیار گسترده تری به خود گرفته است.
مدیر میراث جهانی هفت تپه و چغازنبیل اضافه نمود: نگهداری و حفاظت اصولی از اشیا و یافته های معماری سایت موزه چغازنبیل و هفت تپه در سال های 1398 و 1399 با خواناسازی و بازسازی های مستمر ساختارها، افزایش امنیت، ثبت اشیا در فهرست آثار و سامانه های ملی و انتقال و جابه جایی اشیا همراه بوده است.
او اعلام کرد: در شاخص معرفی، پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در دو سال اخیر از هیچ درگاهی برای معرفی دقیق تر سایت موزه چغازنبیل و موزه هفت تپه دریغ تکرده است؛ راه اندازی وبگاه، بازدید مجازی و معرفی در صفحات مجازی صرفاً بخشی از این فعالیت ها بوده است.
رشنویی با اشاره به بند 5 راهنمای اجرایی کنوانسیون میراث جهانی، توانمندسازی نقش آوران محلی را از مهم ترین وظایف میراث جهانی دانست و اظهار کرد: در همین زمینه، این پایگاه، آموزش به گروه های سنی و اجتماعی مختلف در محیط اجتماعی شهری و روستایی پیرامون سایت موزه چغازنبیل و موزه هفت تپه را با نگاهی ویژه به توسعه پایدار در منطقه در دستور کار خود قرار داده است.
او ادامه داد: در شاخص پژوهش، چاپ سالنامه پایگاه با رویکرد ظرفیت سنجی پژوهشی، شروع به کار بخشی با عنوان جستارها در وبگاه پایگاه، اولین گام ها در راه رسیدن به استانداردهای جهانی بوده است.
مدیر میراث جهانی هفت تپه و چغازنبیل درباره شاخص فعالیت مجازی نیز گفت: موزه هفت تپه در بخش فعالیت های مجازی نیز مورد توجه و قدردانی هیئت داوران نهاده شد.
او در انتها ابراز امیدواری کرد، با تکیه بر تجارب و دانش متخصصان، موزه هفت تپه و سایت موزه چغازنبیل روز به روز به استانداردهای بین المللی نزدیک تر شوند.
منبع: توریسم آنلاین