آیا بازی ها و تمرینات مغزی واقعا اثربخش هستند؟

به گزارش علیرضا و محسن، با آمدن انواع بازی های تمرین مغز و فکر در اپلیکیشن های گوشی های هوشمند، زمان آن رسیده است که این سوال را مطرح کنیم - آیا بازی های تمرینات مغزی واقعا باعث تقویت مغز و رفتارهای شناختی می شوند؟

آیا بازی ها و تمرینات مغزی واقعا اثربخش هستند؟

اپلیکیشن های تمرینات مغزی مانند بازی های Lumosity یا Elevate به وسیله میلیون ها افراد در سراسر دنیا استفاده می گردد. اما هنگامی که این نوع بازی ها زیر آنالیز های موشکافانه علمی می فرایند، معین می گردد که مزایای آنها اثبات شده نیست و قابل بحث است.

برای مثال، بعضی مطالعات دریافتند که بازی های تقویت مغز، عملکرد های اجرایی، حافظه و سرعت پردازش در جوانان را بهبود می بخشند. و بعضی نیز معتقدند که این نوع بازی ها دارای مزایای سلامت شناختی در سالمندان است.

در طرف دیگر بحث، ما افرادی را یافتیم که معتقدند چنین مزایایی وجود ندارد. برای مثال، یک گزارش منتشر شده در سال گذشته، فعالیت مغز، مهارت های شناختی و توانایی های تصمیم گیری افراد جوان را مورد آنالیز قرار داد تا به این نتیجه برسد که بازی های تمرینات مغزی رفتارهای شناختی را تقویت نمی کند.

آزمایش بر روی مزایای تمرینات مغزی

در یک آزمایش، محققان از یک روش آموزش هدفمند استفاده کردند که در آن 72 شرکت کننده بر روی 2 تمرینات حافظه ای مختلف اما مربوط به هم آموزش دیده شدند.

منظور از تمرینات حافظه ای، توانایی مغز برای نگه داشتن اطلاعات نو- مانند یک نام نو، یک فهرست خرید یا یک شماره تلفن- برای یک دوره کوتاه مدت است.

شرکت کنندگان در دو آزمایش مختلف شرکت کردند. به گروه اول تست حافظه ای داده شد که قبلا بر روی آن تمرین و آموزش مشابه دیده بودند. بعلاوه به گروه دوم تست حافظه ای مشابهی داده شد ولی از قبل بر روی آن تمرین نکرده بودند. بین این دو گروه تفاوتی دیده نشد.

خواب، ورزش و دوستان بهتر از اپلیکیشن ها تاثیر می گذارند!

در این آزمایش، محققان فرض را بر این گذاشتند که اگر فردی با تمرین طولانی بتواند نمره ای بالا را در یک آزمایش کسب کند شاید بتواند در آزمایش مشابه بعدی نیز پیشرفت داشته باشد. اما متاسفانه هیچ شواهدی برای حمایت از این ادعا یافت نشد.

محققان شرح دادند: علی رغم ساعت ها آموزش در بازی اول، در بازی دوم که مشابه بازی اول بود، گروه اول نسبت به گروه دوم که هیچ آموزشی از قبل ندیده بودند، پیشرفتی نداشتند.

بنابراین اگر از یک شرکت یا برنامه تبلیغاتی شنیدید که انجام بازی های تمرینات مغزی باعث افزایش IQ شما می گردد، زیاد جدی نگیرید زیرا هنوز شواهدی برای تایید این ادعا وجود ندارد.

با این حال، کارهای بهتری برای انجام دادن وجود دارد تا بتوانید از لحاظ فکری چابک بمانید. خواب بهتر، ورزش منظم، برنامه غذایی بهتر و آموزش عالی- بهتر است که برای تقویت فکر خود بر روی این کارها تمرکز داشته باشیم.

اگر در پی بهبود رفتارهای شناختی و تقویت فکر خود هستید، به جای بازی های ویدیویی یا انجام تست های فکری بهتر است قدم بزنید، بدوید یا با یک دوست معاشرت داشته باشید. این کارها برای تقویت مغز شما بسیار بهتر است

منبع: فوت و فن / medicalnewstoday.com

به "آیا بازی ها و تمرینات مغزی واقعا اثربخش هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بازی ها و تمرینات مغزی واقعا اثربخش هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید