بی نمک تر زندگی کنید
به گزارش علیرضا و محسن، اگر فشارخون تان بالاست یا اگر از ناراحتی های قلبی یا کلیوی یا دیابت رنج می برید، کلا دور نمک را خط بکشید. اگر هیچ کدام از این بیماری های را ندارید، باز هم بهتر است مصرف نمک تان را کمتر کنید تا سالم تر زندگی کنید. این، توصیه انجمن تغذیه دانشگاه کالیفرنیا است. آنها 14 راه چاره آسان هم برای کاهش مصرف نمک روزانه پیشنهاد
بی نمک تر زندگی کنید
ترجمه: ندا احمدلو
توصیه های متخصصان تغذیه برای کاهش اندازه مصرف نمک
اگر فشارخون تان بالاست یا اگر از ناراحتی های قلبی یا کلیوی یا دیابت رنج می برید، کلا دور نمک را خط بکشید. اگر هیچ کدام از این بیماری های را ندارید، باز هم بهتر است مصرف نمک تان را کمتر کنید تا سالم تر زندگی کنید. این، توصیه انجمن تغذیه دانشگاه کالیفرنیا است. آنها 14 راه چاره آسان هم برای کاهش مصرف نمک روزانه پیشنهاد نموده اند.غذاهای فرآوری شده مثل انواع چیپس، کالباس، همبرگر، ناگت مرغ و حتی میگو سرشار از نمک هستند. بهتر است این غذاها کمترین جا را در سبد خریدتان داشته باشند.
اگر خودتان یک کدبانوی تمام عیار هستید و سلامت اعضای خانواده برای تان اهمیت دارد، بهتر است از خرید غذاهای آماده یا نیمه آماده سرشار از نمک مانند سوپ، انواع خورش ها، ماکارونی های نیمه آماده و برنج های پخته و آماده پرهیز کنید و به جای آن با خرید محصولات تازه، غذایی سالم را به همراه خانواده خود میل کنید.
تن ماهی، خیارشور و بعضی سس ها هم به اسم بمب نمکین معرفی شده اند. بنابراین بد نیست که به جای آنها از ماهی تازه یا سالاد و سبزیجات به همراه غذا بهره ببرید.
چاشنی غذای تان را عوض کنید. این خنده دار است که جهان روز به روز پیشرفت و تغییر می نماید اما هیچ کس علاقه ای به عوض کردن ذایقه اش از خود نشان نمی دهد. اضافه کردن نمک به غذا تنها یک عادت است، نه علاقه. به خاطر همین، چند راه شکستن این عادت غلط را می توانید به این توضیح، تمرین کنید:
به جای افزودن سس های پر از نمک و چربی به سالادتان، از سرکه یا آب لیموترش بهره ببرید.
روی سیب زمینی سرخ نموده یا تنوری تان، یک هشتم قبل نمک بریزید و آن را با کمی آویشن و پودر زنجبیل و سیر مزه دار کنید.
به سس ماکارونی، مرغ یا ماهی تان با پودر سیر، پودر پیاز، پودر کرفس، فلفل و آب لیموترش طعم بدهید.
میوه های طعم داری مثل کیوی، پرتقال یا آلو را پیش از میوه های بدون طعمی مثل خیار بخورید تا احتیاج به نمک پاشیدن روی میوه را احساس نکنید.
زنجبیل، کاری یا انواع سبزیجات خشک مثل پونه یا نعناع هم می توانند جایگزین های خوبی برای استفاده از نمک کمتر به تعداد آیند.
در ابتدای طبخ غذا، کمترین اندازه نمک را به آن بیفزایید و اگر در سرانجام غذا را چشیدید و دیدید که نمک اش کم است، اندازه دیگری به آن اضافه کنید. اصلا به دلیل تبخیر آب غذا، بهتر است که نمک را در آخرین مرحله به آن اضافه کنید تا همواره غذای تان شور یا خوش نمک نباشد.
نمکدان را روی میز غذا نگذارید. خودتان و اعضای خانواده تان را عادت بدهید که کمتر از نمکدان بهره ببرید. به جای نمکدان می توانید یک ظرف آب لیمو، آب غوره یا فلفل روی میز غذا قرار دهید.
به جای اینکه قفسه های کابینت تان را از چیپس و پفک و تخمه پر کنید، هر روز یک ظرف پر از میوه روی میز جلوی تلویزیون تان بگذارید.
خرید مغزهای خام یا تازه را به انواع شور آنها ترجیح بدهید. مطمئن باشید که فندق یا پسته تازه هم خوش مزه تر از نوع نمکین شان هستند و هم سالم تر.
ریحان و نعناع از جمله برگ های معطر و خوش طعم هستند که شما می توانید به همراه غذای تان آنها را میل کنید تا طعم تازه، شما را کمتر به سمت نمک سوق دهد.
افرادی که علاقه فراوانی به نمک دارند و نمی توانند از نظر روانی نمکدان را از سفره غذای شان حذف نمایند، می توانند درون نمکدان را با یک پنجم نمک، یک پنجم پودرسیر، یک پنجم پودر پیاز، یک پنجم زنجبیل و یک پنجم آرد برنج پر نمایند تا به این صورت اندازه نمک مصرفی شان را کاهش دهند.
برای طعم بخشیدن به غذاهای تان از عصاره های گوشت، مرغ و یا حتی سبزیجات استفاده نکنید. این محصولات سرشار از نمک هستند.
شما می توانید با افزودن 4 قاشق غذاخوری سرکه سفید به یک لیتر شیر داغ، پنیر تهیه کنید. فقط حواس تان باشد که بعد از اضافه کردن سرکه، بلافاصله شیر را درون یک پارچه نخی بریزید تا آب آن کشیده گردد و پنیر بدون نمکی که درست نموده اید را در یخچال قرار دهید. این طوری دیگر مجبور به خوردن پنیرهای شور موجود در بازار نیستید. اگر هم نمی توانید یا نمی خواهید این کار را بکنید، می توانید پنیرهای آماده را درون اندازهی آب جوشیده ولرم نگهداری کنید تا قدری از شوری شان کاسته گردد.
اگر هوس یک هله هوله یا غذای آماده شور را نموده اید و واقعا دوست دارید که آن را خریداری کنید، حداقل سعی کنید کوچک ترین سایز موجود را برگزینید.
زیتون شور، محصولات کنسروشده، سس سویا و انواع پیتزاها هم سرشار از نمک هستند و بهتر است که مصرف شان را محدود کنید.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون