رشد 2 تا 3 میلیونی قیمت خودرو در بازار
به گزارش علیرضا و محسن، با وجود رکود بازار خودرو و کسادی معاملات، امروز قیمت بعضی خودرو ها در بازار با رشد 2 تا 3 میلیون تومانی همراه شد.
به گزارش گروه اقتصادی علیرضا و محسن، آنالیز قیمت ها در بازار خودرو نشان می دهد، امروز نسبت به روز گذشته با افزایش متوسط 2 میلیون تومانی قیمت بعضی خودرو ها روبرو هستیم.
در این شرایط، قیمت هر دستگاه سایپا 111 و سایپا 131 با افزایش 3 میلیون تومانی به ترتیب 131 میلیون تومان و 115 میلیون تومان معامله می شوند. همچنین هر دستگاه پژو 206 تیپ 2 مدل 1400 با افزایش قیمت 4 میلیون تومانی به قیمت 203 میلیون تومان در بازار عرضه می گردد.
در عین حال، قیمت تیبا 2 با رینگ فولادی نیز یک میلیون تومان افزایش یافته و به 129 میلیون تومان رسیده است.
در حال حاضر هر دستگاه پژو 405 با قیمت 189 میلیون تومان و پژو 206 تیپ 5 با قیمت 255 میلیون تومان به خریداران عرضه می گردد. همچنین هر دستگاه سمند LX معادل 177 میلیون تومان، پژو پارس 218 میلیون تومان و پژو 206 صندوق دار مدل وی 8 معادل 259 میلیون تومان در بازار عرضه می گردد.
همچنین هر دستگاه پژو 207 دنده اتوماتیک 388 میلیون تومان، دنا معمولی 267 میلیون تومان و هایما اس 7 توربو 660 میلیون تومان معامله می شوند که تغییری نسبت به روز های اخیر نداشته اند.
در عین حال، هر دستگاه سایپا 132 با رشد قیمت یک میلیون تومانی معادل 118 میلیون تومان، ساینا 143 میلیون تومان، تیبا 125 میلیون تومان، تیبا 2 با افزایش یک میلیون تومانی معادل 134 میلیون تومان عرضه می شوند.
قیمت کارخانه ای محصولات ایران خودرو و سایپا
اواسط اردیبهشت سال جاری، مصوبه شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو های داخلی صادر شد که بر این اساس، قیمت محصولات ایران خودرو به طور متوسط 8.2 درصد و محصولات سایپا به طور متوسط 8.9 درصد افزایش یافت.
در این راستا، قیمت جدید محصولات ایران خودرو برای فروش اردیبهشت و خردادماه اعلام شد که بر این اساس، قیمت پژو 206 تیپ 2 از 110 میلیون و 980 هزار تومان به 127 میلیون و 122 هزار تومان رسید و قیمت پژو پارس مدل ال ایکس نیز از 127 میلیون و 220 هزار تومان به 145 میلیون و 795 تومان افزایش یافت.
همچنین قیمت سورن پلاس از 189 میلیون و 367 هزار تومان به 204 میلیون و 257 هزار تومان و دنا پلاس توربوشارژ دنده اتوماتیک از 371 میلیون و 676 هزار تومان به 390 میلیون و 89 هزار تومان افزایش یافت.
در عین حال، به دنبال مصوبه شورای رقابت برای افزایش 8.9 درصدی قیمت محصولات سایپا، قیمت جدید 7 محصول این خودروساز نیز اعلام شد که بر این اساس قیمت ساینا دنده ای از 92 میلیون و 928 هزار تومان به 104 میلیون و 649 هزار تومان و قیمت شاهین از 267 میلیون و 400 هزار تومان به 291 میلیون و 871 تومان افزایش یافت.
رایزنی خودروسازان برای آزادسازی قیمت ادامه دارد
در شرایطی که بازار خودرو با رکود و نبود مشتری روبرو است، خودروسازان همچنان در حال رایزنی برای آزادسازی قیمت محصولاتشان هستند.
افزایش قیمت مواد اولیه مهمترین دلیل خودروسازان برای درخواست گران کردن دوباره تولیداتشان است. این در حالی است که به گفته شهرام شهریاری کارشناس خودرو، خودروسازان ایرانی به هیچ کدام از مولفه هایی که در قیمت تمام شده اثر گذار است، توجه نمی نمایند و هر چقدر قیمت تمام شده استخراج گردد، چند درصد بیشتر روی آن می کشند و محصول خود را می فروشند.
وی با بیان اینکه در این شیوه معین قیمت، قطعاً فساد وجود دارد، می گوید: روش معین قیمت در ایران با توجه به انحصاری بودن خودرو، غلط و قدیمی است، در معین قیمت خودرو در ایران مسئله قیمت تمام شده مطرح است و این سبب می گردد تولیدنماینده دغدغه ای بابت ضایعات و هزینه های سربار نداشته باشد.
وی به شیوه های مدرن اشاره نموده و می گوید: در این شیوه، بازار هدف مطرح است، یعنی رقبا خط فروش یکدیگر را آنالیز می نمایند و هرکدام برای کاهش هزینه های خود یک راهکار ارائه می دهند. در نتیجه قیمت پایین تر و کیفیت بالاتر و خدمات بیشتر و بهتر در دستور کار قرار می گیرد. در حقیقت شرکت های عظیم دنیا به دنبال تسهیل فروش کالای خود هستند.
این کارشناس خودرو با بیان اینکه شورای رقابت چه زمانی که قیمت را افزایش دهد و چه آن موقع که قیمت را کاهش می دهد، کاری غیر کارشناسانه انجام داده است، ادامه می دهد: قیمت در بازار دستور پذیر نیست، بلکه دارای مولفه های اقتصادی است، اما شورای رقابت عملاً این مولفه ها را نادیده می گیرد و در نتیجه فساد ایجاد می گردد.
وی با اشاره به اینکه همیشه دلال بازی در فروش خودرو در ایران رونق داشته است، می گوید: متاسفانه میزان عرضه و تقاضا در صنعت خودرو تناسب ندارد و عرضه بسیار کمتر از تقاضا است.
در این شرایط اخیراً خودروسازان و قطعه سازان در جلسه ای با حضور رئیس کمیسیون صنایع مجلس به آنالیز مسائل صنعت خودروسازی و قیمت گذاری تولیدات این صنعت پرداختند و مقرر شد پیشنهادی از سوی تولیدنمایندگان برای بهبود شرایط خودروسازی به مجلس ارائه گردد.
پیرو این اتفاق، در جلسه ای دیگر که در کمیسیون صنایع مجلس با حضور رئیس سازمان گسترش، رئیس شورای رقابت، مدیران عامل شرکت های خودروساز و رئیس انجمن قطعه سازان برگزار گردید، نامه ای با امضای مدیران عامل ایران خودرو و سایپا و همچنین دبیر انجمن قطعه سازان به رئیس کمیسیون صنایع مجلس ارائه شد که در آن پیشنهاد قیمت گذاری خودرو ها در قالب خودرو های عمومی و اختصاصی مطرح شده است.
در این پیشنهاد خواسته شده تا خودرو های عمومی یعنی خودرو هایی که عموم مردم با درآمد کم یا متوسط خریداری می نمایند، با فرمول بهای تمام شده و با در نظر دریافت سود 5 درصدی با تایید و نظارت وزارت صنعت قیمت گذاری شوند. اما در خصوص خودرو های اختصاصی که لوکس و نسبتاً گران محسوب شده و مشابه خارجی دارند، قیمت گذاری با پیشنهاد هیات مدیره شرکت ها و تایید و نظارت وزارت صنعت بر اساس شرایط عرضه و تقاضای بازار صورت گیرد.
منطقی شدن قیمت خودرو های داخلی و ایجاد رقابت در بازار خودرو با واردات خودرو های خارجی همیشه یکی از مطالبات جدی مردم بوده است که باید دید دولت آینده چه برنامه ای برای پاسخگویی به این خواسته جامعه اجرا خواهد نمود.
منبع: خبرگزاری دانشجو