شورای ملی زعفران و تجار، زعفران کاران تربت حیدریه را همراهی نکردند
به گزارش علیرضا و محسن، خبرنگاران/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: هر چند قبل از زمان برداشت محصول زعفران در شهرستان جلساتی برگزار و مقرر شد که محصول کشاورزان با قیمت بالا خریداری گردد اما شورای ملی زعفران و تجار همراهی نکردند.

حسین محمدی در گفت وگو با علیرضا و محسن بیان نمود: شهرستان تربت حیدریه یکی از قطب های مهم فراوری زعفران در دنیا است که 8700 هکتار سطح زیر کشت دارد.
وی گفت: سالیانه در شهرستان تربت حیدریه 35 تن زعفران خشک با کیفیت بسیار مطلوب فراوری و روانه بازارهای داخلی و خارجی می گردد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه همچنین زعفران را یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمدی تربت حیدریه عنوان و اظهار کرد: تربت حیدریه در کشت زعفران قدمت دیرینه دارد و به دلیل مرغوبیت نوع زعفران و سازگاری مناسب گیاه، هر سال مقداری از پیاز این محصول به دیگر استان ها صادر می گردد.
وی بیان نمود: برای کیفی سازی زعفران سال گذشته 30 دستگاه خشک کن در اختیار کشاورزان قرار داده شد تا زعفران فراوریی به صورت مکانیزه و با کیفیت مطلوب خشک گردد.
محمدی مطرح نمود: اگر چه بخش اعظمی از زعفران شهرستان به صورت مکانیزه کشت می گردد اما در فراوری این محصول دو حلقه مفقوده داریم، ابتدا اینکه برداشت زعفران هنوز با دست صورت می گیرد که موجب افزایش هزینه های فراوری می گردد و دیگری نبود صنایع تبدیلی است.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه زعفران یک گیاه دارویی است، می گردد از تمامی اجزاء آن استفاده بسیار بهتری به خصوص در مصارف دارویی و صنعتی نمود.
محمدی با اشاره به اینکه جای صنایع وابسته به بخش کشاورزی به خصوص زعفران که یک محصول استراتژیک و ارز آور محسوب می گردد، در شهرستان خالی است که باید گسترش یابد، ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی در امسال کاهش چشمگیری در برداشت زعفران نداریم و همانند سال های گذشته خواهد بود.
وی گفت: در حال حاضر دو شرکت عظیم صادر کننده زعفران در شهرستان فعال هستند که ظرفیت انبارهای شهرستان حداقل برای 30 تن زعفران است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در ادامه از راه اندازی عظیمترین بازارچه فروش زعفران کشور در تربت حیدریه توسط شهرداری اطلاع داد و توضیح داد: بدون شک با راه اندازی این بازارچه که 45 روز تا دو ماه فعالیت دارد کشاورزان دیگر دغدغه فروش را نخواهند داشت.
تجمع زعفران کاران به دلیل قیمت
وی همچنین به اعتراض و تجمع اخیر زعفران کاران شهرستان تربت حیدریه اشاره نمود و اضافه کرد: این تجمع به دلیل قیمت زعفران بوده است، هر چند قبل از آغاز فصل برداشت توسط شورای ملی زعفران، اتحادیه زعفران کاران و تجار جلساتی با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار و مقرر شد که محصول با قیمت بالا خریداری گردد ولی در ادامه شورای ملی زعفران و تجار همراهی نکردند.
محمدی بیان نمود: اگر چه قرار نبود بخش دولتی در امسال برای خرید محصول زعفران وارد گردد اما اخیراً به وسیله استانداری و سازمان جهاد کشاورزی پیگیری هایی اجرا شده تا همانند سال قبل خرید حمایتی در دستور کار قرار گیرد البته نه به قیمتی که ابتدا اعلام شده بود.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه توضیح داد: یکی از دغدغه ها قیمت زعفران است، اگر بتوانیم عملکرد در واحد سطح را تا 10 کیلو افزایش دهیم نه تنها حجم فراوری افزایش می یابد بلکه پایین بودن قیمت خیلی خود را نشان نمی دهد، به همین دلیل همه باید برای افزایش عملکرد کوشش کنیم.
وی گفت: در این خصوص کلاس های آموزشی برگزار شده تا کشاورزان با دانش روز آشنا شوند، همچنین از چند هفته گذشته کانون های یادگیری راه اندازی شده و کشاورزان نمونه به ارائه تجربیات خود می پردازند.
محمدی با تأکید بر اینکه باید از آب و خاک فعلی بیشترین بهره را ببریم، گفت: پیاز مناسب و روش های علمی و مکانیزه در این راستا تاثیرگذاری بسیاری دارد؛ بیشترین زعفران دنیا در شهرستان های تربت حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی فراوری می شوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا