طوفان های ویران کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس های مریخ

به گزارش علیرضا و محسن، مطالعات نو محققان نشان می دهد که یکی از دلایل اصلی از بین رفتن آب در مریخ احتمالاً طوفان های شن است. طوفان ها سبب ورود آب به قسمت فوقانی جو این سیاره، تجزیه و سپس پخش شدن آن در فضا می شوند.

طوفان های ویران کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس های مریخ

به گزارش علیرضا و محسن به نقل از دیجیاتو، محققان معتقدند مریخ در گذشته بسیار دور اقیانوس هایی از آب مایع داشته ولی با گذشت زمان اقیانوس های آن خشک شدند. محققان تا مدت ها نمی دانستند چه عاملی سبب خشک شدن دریاهای مریخ شده است، ولی حالا تحقیقی تازه نشان می دهد که طوفان های شن احتمالاً نقشی کلیدی در پرتاب آب های این سیاره به فضا بازی نموده اند.

آیا مریخ در گذشته چنین شمایلی داشته است؟

محققان برای این تحقیق از داده های فضاپیمای MAVEN ناسا استفاده کردند که سال 2014 به منظور مطالعه جو مریخ در مدار آن نهاده شد. آن ها دریافتند که مریخ در طول فصول گرم در حال از دست دادن بخار آب به وسیله جو است.

به گفته محققان هوای گرم و بعلاوه طوفان های شن سبب از بین رفتن آب در مریخ شده اند. بادهای بسیار قوی ناشی از طوفان های شن سبب اوج گیری بخار آب و ورود آن به اتمسفر می شوند. بخار آب پس از وارد شدن به جو در معرض تشعشعات کیهانی قرار می گیرد و بعد به اکسیژن و هیدروژن تبدیل و در فضا پخش می گردد.

Shane W. Stone یکی از محققان این تحقیق می گوید: هر چیزی که به قسمت فوقانی اتمسفر (زمین یا مریخ) برسد نابود می گردد، چون این قسمت از جو در معرض تابش مستقیم تشعشعات مخرب خورشید واقع شده است.

محققان می گویند یکی از طوفان های شن که تابستان سال 2018 در مریخ رخ داد، سبب شد تا 20 برابر آب بیشتری وارد جو این سیاره گردد. به گفته آن ها مریخ در یک دوره 45 روز به میزان تقریباً دو سال زمینی آب از دست داده است. محققان می گویند یافته های این تحقیق به آن ها یاری می نماید تا نرخ از دست رفتن آب را با دقت بیشتری در گذشته و حال مریخ محاسبه نمایند.

منبع: جام جم آنلاین

به "طوفان های ویران کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس های مریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طوفان های ویران کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس های مریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید