تشخیص و درمان عفونت کلیه
به گزارش علیرضا و محسن، امروزه به علت عدم توجه به رژیم های غذایی مناسب و بعلاوه عدم رعایت مناسب بهداشت تعداد افرادی که به بیماری های عفونی دچار می شوند بسیار بالا می باشد. بیماری های عفونی بسیار خطرناک هستند و در صورتی که برای درمان آن ها اقدامی صورت نگیرد بسیار خطرناک میشوند. عفونت کلیه یکی از این بیماری ها می باشد که ما در ادامه می خواهیم در رابطه با آن صحبت نماییم.

عفونت کلیه به طور کل یک بیماری بسیار دردناک و آزاردهنده می باشد که به وسیله انواع مختلف باکتری ها ایجاد می گردد. باکتری هایی که از مثانه و وارد کلیه شما می شوند ممکن است باعث ایجاد عفونت های مختلفی در کلیه شما گردد و لحظات دردناکی را برای شما ایجاد نمایند. توجه نمایید عفونت کلیه یکی از عارضه های جدی می باشد و بسیار جدی تر از التهاب مثانه می باشد. عفونت مثانه یک نوع بسیار شایع عفونت می باشد که باعث درد و سوزش بسیار زیادی همراه هنگام ادرار می گردد که ممکن است با بیماری عفونت کلیه اشتباه گرفته گردد توجه نمایید که اگر عفونت کلیه در زمان مناسب و به موقع درمان نگردد بسیار تشدید می گردد و آسیب های دائمی و بسیار شدید و زیادی را در پی خواهد داشت و در نهایت ممکن است حتی باعث نارسایی کلیه گردد. پس توجه نمایید که حتماً هنگامی که مشکوک شدید که عفونت کلیه را دارید به پزشک مراجعه نمایید. توجه نمایید که علائم مخصوص عفونت کلیه و به طور معمول ظرف چند روز نمود پیدا می نمایند و با تب و لرز، و احساس بیماری و درد شدید پهلو پشت، خودشان را نشان می دهند. توجه نمایید که اگر تب دارید و به صورت مداوم درد شکم را تجربه می کنید، کمر و یا ناحیه تناسلی شما درد می نماید، بعلاوه اگر متوجه تغییرات گوناگونی در شیوه دفع ادرار خودتان شدید، حتماً باید به متخصص اورولوژی مراجعه فرمایید. توجه نمایید که بیشتر عفونت ها با مصرف آنتی بیوتیک ها به طور کامل درمان می شوند در عفونت کلیه نیز مصرف آنتی بیوتیک ها باعث می گردد که قبل از این که عفونت به کلیه شما آسیب بزند یا وارد جریان خون شما گردد درمان گردد. بعلاوه برای تسکین درد های این بیماری نیز از مسکن هایی استفاده می گردد. توجه نمایید که عفونت کلیه می تواند مسائل جدی تری مانند مسمومیت های خونی را نیز ایجاد نماید و باعث جمع شدن چرک در کلیه یا همان آبسه گردد.
نکات دیگری در رابطه با عفونت کلیه
توجه نمایید که عفونت کلیه در اصطلاح پزشکی پیلونفریت نام دارد که به انواع مختلف عفونت های دستگاه مجاری ادراری نیز گفته می گردد. بعلاوه عفونت های دیگری مانند عفونت مثانه، عفونت پیچیده مجاری ادرار، ورم و عفونت در پروستات، دیگر بیماری های دیگر عفونت کلیه می باشند.
علت و عوامل خطرآفرین عفونت کلیه
پیش تر نیز گفتیم که عفونت کلیه به علت وجود باکتری های گوناگونی که از مجاری ادراری شما وارد بدنتان شده اند به وجود می آید. توجه نمایید که عفونت کلیه و یا مجاری ادراری فوقانی بسیار شدید تر از عفونت مجاری ادراری مجرای ادرار تحتانی می باشد و به علت این که باکتری هایی که وارد خون شما می شوند و در هنگام خروج از کلیه ها خون را نیز آلوده می نمایند و در نتیجه باعث می شوند که فرد به بیماری های متعدد دیگر نیز مبتلا گردد.
عوامل متعددی که ممکن است باعث شوند یک فرد به عفونت کلیه دچار گردد
این عوامل عبارت اند از مقاربت های ناسالم، سابقه عفونت مجاری ادرار درگذشته، بعلاوه استفاده از اسپرم کش ها، سابقه ابتلای مادر به عفونت های مکرر ادراری فرد را به طور ژنتیکی مستعد این عفونت ها می نماید، عفونت در بانوان باردار به علت بزرگ تر شدن رحم و فشار آوردن به حالب ادرار، پس از دوران یائسگی نیز عامل های مختلفی مانند خشکی واژن، احتباس ادراری و افتادگی مثانه نیز می توانند باعث عفونت های کلیه شوند، بزرگ شدن پروستات در آقایان نیز یکی دیگر از عوامل خطرآفرین برای مبتلا شدن به عفونت کلیه می باشد، استفاده از انواع مختلف سوندهای ادراری در بیمارانی که فلج شده اند، استراحت مطلق دارند، و یا دچار بی اختیاری ادرار شده اند نیز می تواند باعث گردد که باکتری های ناسالم و مضر از راه مجاری ادراری آن ها و وارد کلیه های آنان گردد و در نهایت باعث ایجاد عفونت های کلیه در این افراد می گردد. ساخت از سنگ کلیه و انواع مختلف ناهنجاری های کلیوی نیز می توانند باعث ایجاد عفونت کلیه گردد، وجود مشکل در هنگام تخلیه ادرار به باکتری های مختلف اجازه می دهد که راه خود را به کلیه باز نمایند و راحت تر وارد کلیه گردد و در حالتی که ادرار ضعیف شده است و نمی تواند این باکتری ها را بشوید این باکتری ها به راحتی بالا می فرایند و وارد کلیه فرد می شوند و در نهایت ممکن است باعث عفونت کلیه نمایند. دیابت نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در مبتلا شدن افراد به این بیماری می باشد.
تشخیص بیماری عفونت کلیه
توجه نمایید که پزشکی که شما به مراجعه نموده اید بیماری شما را پس از معاینه بالینی کامل شما و بعلاوه آنالیز پفراینده و سوابق پزشکی شما تشخیص دهد. پزشک شما ممکن است با آنالیز علائم حیاتی شما، و یا آنالیز وجود نشانه های کم آبی و یا حساسیت های شما به لمس بخش های مختلف بدنتان متوجه مبتلا بودن شما به این بیماری می گردد. توجه نمایید که برای بیمارانی که مونث هستند و در سنین جوانی قرار دارند برای تشخیص این بیماری از معاینه لگن نیز استفاده می گردد تا عفونت های لگنی نیز در این گونه افراد شناسایی شوند. بعلاوه استفاده از آزمایش ادرار نیز برای تشخیص عفونت های کلیه کاملاً ضروری می باشد نمونه ادرار باید با دقت و به صورت کاملاً صحیح از بیمار گرفته گردد. توجه نمایید که بیمار هنگامی که می خواهد نمونه ادرار بگیرد باید تمام عوامل محیطی را ضد عفونی نمایند تا از ورود هر گونه باکتری به نمونه گرفته شده جلوگیری نماید زیرا این باکتری ها و میکروب ها می توانند در خلال آزمایش مسئله ای ایجاد نمایند. توجه نمایید که بهتر است خروجی اولیه ادرار درون ظرف ریخته نگردد و بخش میانی ادرار برای انجام این آزمایش کاملاً مناسب می باشد. اگر هر آزمایش ادرار شما وجود عفونت و یا به عبارت دیگر وجود انواع مختلف باکتری ها باشد احتمال این که شما دچار عفونت کلیه و یا مجاری ادراری شده باشید بسیار بالا است و مرحله تشخیص اولیه معین می گردد . بعد از آن پزشک ها از شما نمونه ها و آزمایش های دیگری را می گیرند تا نشانه های دیگر عفونت شما نیز معین گردد و تشخیص داده گردد که آیا شما به طور قطعی دچار عفونت کلیه می باشید یا خیر.
درمان عفونت کلیه
پیش تر نیز گفتیم که برای درمان هرگونه عفونتی باید از انواع مختلف آنتی بیوتیک ها استفاده کرد. عفونت ها معمولاً به علت دلایل باکتریایی به وجود می آید و برترین راه برای مبارزه با انواع مختلف باکتری ها استفاده از آنتی بیوتیک ها می باشد. توجه نمایید که این آنتی بیوتیک ها باید تماماً تحت نظر پزشک شما استفاده گردد و پس از تشخیص این که شما عفونت کلیه دارید یا خیر، انواع مختلف آنتی بیوتیک های تجربی یعنی آنتی بیوتیک هایی که به طور کامل تمام ارگانیسم های باکتریایی احتمالی موجود در بدن شما را پوشش میدهند تجویز گردد. در این زمینه آزمایش های ادرار و خون جهت آنالیز انواع باکتری ها و سرعت رشد باکتری ها انجام می گردد. بعد از این که نوع باکتری موجود در بدن شما معین شد پزشک آنتی بیوتیک های مورد احتیاج شما را برای شما تجویز می نماید و در صورتی این آنتی بیوتیک ها پاسخ گو نبودند پزشک شما از آنتی بیوتیک های قوی تری که می توانند در برابر آن باکتری خاص پیروز شوند را برای شما تجویز می نماید. اگر باکتری ها به آنتی بیوتیک که پزشکان برای شما تجویز نموده است مقاومت نشان دهند آنتی بیوتیک ها باید به سرعت تعویض گردد که ارگانیسم های دفاعی باکتری ها فعال نگردد معمولاً مصرف مختلف آنتی بیوتیک های خوراکی که با آب و انواع مختلف مایعات کافی خورده می شوند می توانند برای درمان انواع مختلف عفونت های مجاری ادرار بخصوص عفونت کلیه موثر باشد. توجه نمائید درمان های غیر دارویی خانگی مانند مصرف بسیار زیاد مایعات و فرآورده های ضد میکروب گیاهی، و یا طب سوزنی می تواند در کنار مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت کلیه مناسب نمی باشند و توصیه نمیشوند. توجه نمایید اگر فرد علائم عفونت کلیه بسیار شدید را دارد که همراه با تهوع و استفراغ بسیار شدید و غیر قابل کنترل می باشند که مصرف دارو را برای آن فرد غیرممکن می نماید، و یا اگر کنترل عفونت ها با اندازه آنتی بیوتیک های تجویز شده قابل کنترل نباشد بیمار معمولاً بستری می گردد تا برای او از انواع مختلف آنتی بیوتیک های درون وریدی استفاده گردد و بیمار در بیمارستان از سرم های مختلف جبران نماینده آب بدن و غذا استفاده کند. توجه نمایید که بستری شدن در صورت بالا بودن شدت علائم بیماری شدید می باشد. توجه نمایید که خود درمانی برای عفونت کلیه تنها زمانی مجاز می باشد که فرد تنها با عفونت های خفیف مجاری ادرار روبرو باشد چنانچه که به مرحله تشدید عفونت کلیه می رسد نمیتواند از خود درمانی استفاده کند و حتماً باید نزد پزشک برود تا پزشک برای او آنتی بیوتیک های مناسب را تجویز کند تا باعث از بین رفتن باکتری های موجود در بدن او گردد.
درمان خانگی عفونت کلیه
گیاهان و مواد بسیار زیادی وجود دارند که می توانند در درمان خانگی عفونت کلیه موثر باشد. برای مثال پونه دارای انواع مختلف خواص درمانی می باشد که می تواند برای درمان عفونت کلیه شما کاملاً مناسب باشد. آب لیموترش یکی دیگر از موادی می باشد که می تواند عفونت کلیه را درمان نماید. معمولاً از آب لیموترش برای دفع سنگ کلیه استفاده می گردد که دفع سنگ کلیه درمان عفونت کلیه ها نیز در پی دارد. اما شما باید توجه نمایید که با استفاده از آب لیموترش باید به گونه ای باشد که شما مطمئن باشید این آب لیموترش کاملاً طبیعی می باشد. چای قاصدک یکی دیگر از راه های تسکین درد های ناشی از عفونت کلیه است که می تواند در درمان این بیماری نیز موثر باشد. آب قره قروت نیز یک روش بسیار موثر در درمان این بیماری می باشد. سعی کنید که هر روز یک لیوان آب قره قروت که شیرین نشده است را بنوشید. چای تخم هندوانه یکی دیگر از راه ها و روش های درمان عفونت کلیه می باشد که می تواند در کم کردن تحرک کلیه ها و راحت تر شدن دفع ادرار شما بسیار مناسب باشد. تخم کرفس نیز می تواند درد کلیه درد را تسکین دهد و با عفونت های کلیوی مبارزه می نماید. چای کلاله ذرت یکی از برترین و مؤثرترین روش ها برای درمان سنگ و یا عفونت کلیه می باشد که می تواند علاوه بر این دو مورد، ادرار همراه با درد را نیز تسکین دهد. مطالعات بسیار زیادی در این زمینه صورت گرفته است و این مطالعات نشان داده اند که ادرار آوری و بعلاوه ضد باکتری بودن یکی از خواص اصلی و مهم کلاله ذرت می باشد که شما می توانید آن را به راحتی از داروخانه ها و فروشگاه های دارو های گیاهی تهیه نمایید. توجه نمایید که شما گاهی علاوه بر احساس درد ممکن است حساسیت های پوستی را نیز با توجه به عفونت کلیه حس کنید. در این حالت شما می توانید با استفاده از انواع مختلف پماد ها مانند پماد خردل و یا بعلاوه پماد پودر دانه خردل این مسائل را از بین ببرید. شما باید قبل از استفاده از پماد خردل ناحیه اطراف کلیه های خود را کاملاً تمیز کنید. توجه نمایید استفاده از این پماد برای بچه ها زیر شش سال توصیه نمی گردد. ماست یکی دیگر از موادی است که در درمان عفونت گونی مناسب می باشد.
منبع: راسخون